Ambliopie sau cuvantul care m-a facut sa ma gandesc la sanatatea ochilor

Mai toti obisnuim sa ne culcam foarte tarziu si sa dormim putine ore pe noapte. Tinerii nu au un program bine stabilit in care sa doarma, motiv pentru care sunt mai tot timpul obositi si nu au chef sa face prea multe lucruri. Odihna este foarte importante, mai ales pentru cei care lucreaza sau se duc la scoala in fiecare dimineata. Fie ca trebuie sa inveti sau sa lucrezi, trebuie sa fii odihnit, altfel nu vei reusi sa ai randamentul pe care ti-l doresti si cu siguranta nu este un lucru placut.

Daca vrei sa ai o viata cat mai buna si cat mai de succes, este bine sa te gandesti la importante odihnei in viata ta. Chiar daca esti tentat de multe ori sa pierzi noptile, nu este recomandat sa faci asta prea des. fiindca nu vei mai fi niciodata la fel de eficient ca inainte.

Ar trebui sa faci tot posibilul sa te odihnesti cat mai bine in fiecare seara, cea ce inseamna sa ai un somn bun si timp destul in care sa dormi. Foarte important este si patul pe care dormi, pentru a te putea odihni asa cum trebuie. Ar fi bine sa iti cumperi o saltea de calitate si sa cauti lenjerii de pat de calitate superioara. Este bine sa ai lenjerii de pat de calitate, pentru a putea dormi bine in fiecare seara.

Pentru copii, ai putea sa cumperi  lenjerii de pat cu modele 3Dfacandu-i bucurosi cu diverse modele frumoase si atragatoare pentru ei. Sunt pe piata o multime de idei pe care le poti folosi, gasind o diversitate mare de produse interesante si de calitate. Eu obisnuiesc sa ma culc cat mai devreme daca nu am ceva important de facut, fiindca este foarte important sa fiu bine odihnit in fiecare dimineata, pentru a putea incepe sa lucrez la diferite proiecte cu mai mult spor.

Unii considera ca pot recupera orele nedormite in timpul weekendului, dar nu este deloc asa, fiindca nimic nu se compara cu odihna zilnica si cu un somn bun in fiecare noapte. Am un prieten bun care sufera de ambliopie si face parte dintr-un program numit Amblionet in cadrul clinicii Optisan si mi-a transmis din sfaturile pe care le-a primit si el la randul lui cand a fost la control cu ochii lui lenesi. Si m-a motivat si mai mult sa-mi respect programul de somn pentru noapte de minim opt ore.

 

Aici gasim clinica: str. Pietris nr.1, loc Zalau, jud. Salaj

Tin la vazul meu mai ales ca este unul din cele mai folosite simturi de catre oameni, mai ales in aceste timpuri. Ochii trebuiesc pastrati cu orice pret. Doar o pereche primim si trebuie sa avem grija de ei deoarece altii nu mai “vedem”.

Pastrarea sanatatii ar trebui sa fie mai cea mai importanta psihologie de viata! Pe curand 😉

Leave a comment

Your email address will not be published.


*