Alegerea plantelor pentru terariu

Alegerea plantelor pentru terariu poate fi o sarcina dificila, deoarece exista o multime de plante uimitoare, care vor arata foarte bine si care cresc foarte frumos in terarii. Plantele enumerate aici sunt atat de usor de intretinut, incat chiar si un novice poate avea succes. Intr-un terariu inchis, plantele nu au aproape niciodata nevoie de apa si pot creste cu ingrijire minima. Cumpara plante care sunt suficient de mici pentru a se potrivi in terariul tau, preferabil fara a atinge peretii acestuia. O modalitate buna de a te asigura ca se vor potrivi este de a aduce borcanul cu tine in magazin.

Feriga artilerie

Ferigile de artilerie nu sunt de fapt ferigi, ci membre ale familiei Pilea. Ferigile artilerie sunt delicate si au o textura minunata, interesanta. Le place lumina intensa sau medie, indirecte si un substrat terariu umed cald. Acestea sunt usor de intretinut si pot creste cu un minimum de grija oferita. Acestea sunt numite ferigi de artilerie, deoarece isi arunca semintele cu un pocnet – uneori la o distanta destul de mare.

Planta Aluminium

Planta aluminium, originara din Vietnam, prefera lumina redusa spre medie si temperaturile calde. Frunzele sale au pete albe minunate, aproape fluorescente. Aceasta planta creste destul de repede, astfel incat va trebui sa o tunzi ocazional. Planta de aluminiu prinde radacini repede, doar prin plantarea unei cracute in sol umed.

Polka Dot sau Hypoestes

Acestea sunt disponibile in culorile roz, rosu si argintiu. Ele sunt vesele si usor intretinut. Le place lumina puternica, indirecta si poate fi necesar sa fie resadite in cazul in care ajung prea inalte sau incep sa devina fusiforme.

Maranta

Maranta leuconeura erythroneura este o planta uimitoare. Aceasta mai poarta si numele de Planta de rugaciune, deoarece isi strange frunzele pe timp de noapte, ca si cum s-ar ruga. Aceste plante prefera lumina indirecta, de intensitate medie si iti va transmite daca nu are destula lumina prin inchiderea frunzelor in timpul zilei. Maranta prefera caldura, asa ca nu tine terariul langa o fereastra rece sau in frig.

Golden Pothos Vine

In timp ce aceasta planta poate arata salbatica intr-o camera, ea poate arata fabulos intr-un terariu. Pothos are o bine-meritata reputatie de planta de interior antiglont, indestructibila, ceea ce se adevereste in mediul controlat al unui terariu. Ai grija sa nu ii oferi prea multa apa si sa o pastrezi la lumina puternica, indirecta. Tunde planta regulat astfel incat sa nu devina indisciplinata.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*