Avantajele folosirii aerului conditionat

Folosirea aerului conditionat a devenit aproape o necesitate in numeroase case. De fapt, exista un numar mare de persoane ce nu pot trai fara acesta, ele avand nevoie de el in camera, in birou, in masina, la teatru si aproape oriunde altundeva. De ce avem nevoie de aceste aparate?

Aparatele de aer conditionat produc conditii de confort in care oamenii tind sa se simta foarte placut. In aceste conditii eficienta de lucru a persoanelor isi atinge potentialul maxim. De aceea, acestea pot lucra cu o vigoare crescuta. Iata cateva dintre avantajele lucrului intr-un mediu cu aer conditionat duct:

  1. Eficienta crescuta. S-a descoperit, prin cercetari efectuate de specialisti, ca, in cadrul conditiilor de confort, capacitatea de lucru a oamenilor creste. Daca temperatura din camera este prea mare, nu toata caldura din corp este eliminata, iar persoana se simte incomod ceea ce cauzeaza iritare si lipsa puterii de concentrare. Oamenii tind de asemenea sa oboseasca mai repede atunci cand temperaturile sunt mai mari. In conditiile de confort create de aceste sisteme oamenii se vor simti calmi si vor putea lucra mai mult. Aerul curat, ajuta si el la sporirea eficientei si a performantelor.
  2. O sanatate mai buna: aerul conditionat ajuta la circulatia aerului filtrat in camera sau birou. Acest aer nu contine praf sau particule de mizerie, fum, micro-organisme, bacterii si asa mai departe. Datorita acestui mediu sanatos ce se creeaza in camera, sanatatea persoanelor ce isi petrec timpul aici se va imbunatati.
  3. Mai putin zgomot. Ferestrele camerelor si birourilor cu astfel de aparate sunt inchise, ceea ce duce la diminuarea zgomotului de afara. Chiar si zgomotul produs de aparate este foarte scazut ca intensitate. Datorita acestui lucru in camera este liniste, ceea ce ofera un somn linistit noaptea si mentine pacea in interiorul spitalelor si a teatrelor. Zgomotul intr-o camera cu aer conditionat poate fi redus si mai mult prin izolarea fonica a acesteia.
  4. Aer proaspat. Aerul proaspat poate fi introdus in camera prin simpla deschidere a unei usi sau a unui geam. De asemenea, acesta poate fi produs si de catre ventilatorul aerului conditionat.

Datorita tuturor acestor avantaje, aparatul de aer conditionat tip multisplit, sau orice alt model, a devenit o necesitate in zilele noastre. In trecut, atunci cand au aparut prima data pe piata, aceste instalatii erau considerate obiecte de lux, acum insa au devenit un produs util, fara de care conditiile extreme din timpul verii sunt de nesuportat.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*