Cateva informatii despre ISO 9001 in prelucrarea lemnului

Astazi mi-am propus sa vorbim despre standardul iso 9001 in prelucrarea lemnului, dar pentru a intelege mai exact despre ce vorbim, trebuie sa stim ce este standurdul iso si de ce este necesar sa il impletam.  ISO 9001 este cel mai larg recunoscut standard la nivel mondial in ceea ce priveste managementul calitatii.

Acesta identifica etapele implicate in conducerea unei afaceri si ofera indrumari cu privire la includerea acestor pasi intr-un proces formal de management al calitatii. Acoperind procesul de comanda de la ancheta initiala prin etapele de productie si livrare, standardul prezinta modalitati de a realiza acest lucru, dar este si un punct de reper, in ceea ce priveste performanta constanta. Sistemele de management sunt esentiale in functionarea oricarei afaceri, si ISO 9001 va va ajuta sa descrieti, sa intelegeti si sa comunicati mult mai bine procesele companiei sau firmei dumneavoastra.

Acest lucru se va concentra personal, si va va face sa economisiti bani, si sa satisfaceti mult mai precis cerintele clientilor. In urma unor studii efectuate de specialisti, rezultate au descoperit ca implementarea standardului ISO 9002 in randul producatorii din prelucrarea lemnului este destul de scazuta. Acesta fapt se datoreaza in primul rand costurilor destul de ridicare in ceea ce priveste implemnetarea, dar si lipsei cererii de pe piata. Aspectul acesta este relativ ciudat, deoarece companiile certificate au fost mult mai productive decat omologii lor non-certificati.

A fost evident faptul ca producatorii de mobila certificati s-au axat pe producerea de calitate a mobilierului cu o eficienta specifica din punctul de vedere al costurilor. Cu toate acestea, cererea pentru certificare ISO este specifica pe piata, asa cum cumparatorii  japonezi, coreeni, europeani, din Orientul Mijlociu arata dorinta de a lucra cu companiile certificate. Prin urmare, beneficiile ISO 9001 sistemul de calitate care presupun accesului pe piata mai mare si o cresterea  a productivitatii in fabrici trebuie sa devina mai evidente.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*