Cateva lucruri despre masinile electrice Tesla

Mai mult decat o masina, un stil de viata, o viziune asupra viitorului…asa poate fi caracterizata in cateva cuvinte masina electrica.  In cele ce urmeaza va vom spune cateva lucruri despre masinile electrice Tesla. Tesla Motors reprezinta constructorul unora din cele mai cunoscute masini electrice.

Tesla este o socitate californiana fondata in 2003 de catre Elon Musk, Martin Eberhard, Marc Tarpenning, JB Straubel si Ian Wright. Numele societatii Tesla a fost inspirat de la celebrul inventator sarb Nikolai Tesla, un fizician de geniu de la inceputul secolului 20, cunoscut in special pentru contributiile aduse in domeniul electricitatii.

Avantajele masinilor electrice Tesla sunt evidente. Intai si intai este vorba despre aspectul ecologic, deloc de neglijat. De altfel, piata energiei curate este in plina dezvoltare. Masinile electrice se bucura de un avantaj deloc de neglijat: costuri de intretinere mult mai reduse decat in cazul unei masini clasice. In plus, ruleaza la un pret mai mult decat rezonabil in comparatie cu o berlina care consuma in jur de 8-9 litri/100 de kilometri.

Un alt avantaj care trebuie mentionat al masinilor Tesla este tehnologia incorporata. Modelele S si T de la Tesla propun o accelerare, o viteza si un confort echivalente al masinilor concurente.

Una din cele mai cunoscute masini ale celor de la Tesla este Tesla Model S, considerata una din cele mai emblematice modele de masina electrica, atat datorita dotarilor incredibile cat si performantelor.  Singurul dezavantaj al masinii Tesla Model S este pretul care poate ajunge pana la 100 000 de euro. In plus, Tesla a vnit recent si cu primul SUV electric din lume, Model X.

Alte avantaje ale masinilor electrice Tesla :

  • un motor electric silentios ;
  • un cosum de energie mult mai mic in raport cu masinile clasice pe benzina sau motorina ;
  • deoarece pune mai putine piese in miscare, motorul masinii electrice se bucura de o mai mare fiabilitate ;
  • masinile electrice Tesla ofera un confort ridicat si sunt mult mai usor de condus decat o masina conventionala ;

Consumul unei masini electrice Tesla este insignifiant spre deosebire de o masina pe benzina sau o masina diesel, performantele nu pot fi comparate. Numeroase sunt persoanele care afirma ca la noi in tara pot parcurge cateva sute de kilometric cu mai putin 10 euro ceea ce cu o masina traditionala este aproape imposibil. O masina electrica Tesla este de pana la 5-8 ori mai economica decat una traditionala.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*