Ce carti citesc copii vostrii?

Tot mai putini aleg sa citeasca o carte in ziua de astazi, din cauza internetului care iti ofera informatiile de care ai nevoie. Astfel, cartile nu mai sunt la fel de populare ca inainte, cand acestea erau singura varianta de divertisment si majoritatea obisnuiau sa piarda timpul citind carti. Pe multi dintre noi nu ne mai atrag atat de mult cartile care inainte erau foarte apreciate, noi avand alte preferinte.

Totusi, unii tineri aleg sa citeasca carti in continuare, fiindca este relaxant sa citesti o carte buna si sa nu te mai gandesti la diferite probleme. Persoanele mai in varsta cu siguranta citesc destul de des, fiindca ele asa au fost obisnuite si este o activitate normala pentru ei.

Batranii din ziua de astazi obisnuiesc sa citeasca carti religioase  , fiindca foarte multi sunt religiosi si doresc sa afle tot mai multe informatii despre acest subiect. sunt o multime de carti din acest domeniu care iti ofera detaliile de care ai nevoie. Cu siguranta vei gasi cartea care sa iti raspunda la anumite intrebari despre religie, avand in vedere ca acest carti sunt scrise pentru a ajuta cititorii.

Atunci cand vine vorba de genul de carti pe care il citim, toti suntem diferiti. Fiecare isi doreste sa afle anumite lucruri atunci cand citeste o carte, motiv pentru care toti avem gusturi diferite si alegem genuri diferite. De exemplu, mie imi place sa citesc carti despre dezvoltare personala, fiindca mi se par foarte interesante si consider ca te pot ajuta sa iti indeplinesti anumite obiective, sfaturile invatate in aceste carti fiind foarte utile pentru multi dintre noi.

Pentru a ajunge sa avem o asemenea pasiune pentru citit, trebuie sa incepem sa citim de la o varsta foarte frageda. Sa nastem in noi acea placere pentru citit. De aceea este bine sa ne invatam copii si pe cei apropiati sa citeasca si sa ne pastram mereu informati si mereu ocupati cu educatia. Eu unul imi amintesc cand eram foarte mic nu stiam sa citesc foarte bine, abia distingeam literele si imi era foarte greu sa prind firul povestii deoarece eram concentrat pe citit si nu pe poveste si astfel il chemam pe tata sa imi citeasca tot felul de povesti. Adica aceasi poveste despre cenusareasadeoarece era singura carte pe care o aveam. Tata se plictisea sa citeasca mereu si mereu aceleasi paragrafe mult indragite de mine.

Revenind, acum mai citesc din cand in cand carti de Fratii Grim si nu numai. De aceea am spus ca e bine ca si copii nostri sa citeasca. Poate mai tarziu nu vor mai citi acele basme sau acele povesti clasice dar vor avea pasiunea de a cauta ceva nou si de a citi ceva interesant. Pote ca ti se pare banal ca la o varsta frageda sa ii citesti sau sa il pui sa citeasca, dar sa stii ca pe viitor creaza miracole. Si eu mereu am ales educatia in detrimentul distractiei.

In concluzie, atunci cand vine vorba de carti, ar trebui sa alegem ceva util, ceva care sa ne ajute in viata si sa ne ofere informatii folositoare sau sa ne duca spre culmi mai inalte..

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*