Ce tip de centrala termica ar trebui sa-ti cumperi?

Se apropie iarna si ar trebui sa avem cu totii centrale termice adecvate, pentru a putea incalzi toata casa sau tot apartamentul. In ultima vreme iernile au fost destul de “severe”, cu temperaturi foarte scazute motiv pentru care ar trebui sa ne gandim putin si sa analizam tipurile de centrale termice inainte de a lua decizia finala. Probabil cei mai multi dintre voi aveti deja o centrala termica, dar cei care abia si-au construit o casa sau au cumparat un apartament nou, au nevoie de un astfel de echipament. O centrala termica trebui sa tina mai multi ani, asa ca trebuie cumparata una de calitate superioara, fiind destul de scumpa, cea ce inseamna ca nu merita sa cumperi una prea des.

Despre tipurile de centrale termice

1. Centrala termica pe gaz. Probabil este cea mai folosita centrala termica, atat pentru apartamente cat si pentru case. Totusi, o centrala termica pe gaz are un randament scazut, fiindca consuma destul de mult gaz, cea ce inseamna ca facturile vostre vor fi destul de mari. Pentru apartamente este cel mai adecvat tip de centrala termica, avand un pret modest si reusind sa faca fata la incalzirea apartamentului. Consider ca nu este un tip de centrala potrivita pentru casa, fiindca ai nevoie de putere mai mare.

2. Centrala termica pe lemne. Daca stai la casa, ar fi cel mai bine sa cumperi o centrala termica pe lemne, pe langa faptul ca nu va trebui sa cheltui atat de multi bani, randamentul este mult mai bun si va reusi sa incalzeasca cu succes toata casa. Centralele termice care functioneaza pe lemne ofera mult mai multa caldura decat una pe gaz, iar din acest motiv pentru cele mai potrivite pentru a incalzi o casa mare.

3. Centrala termica electrica. Probabil este cea mai costisitoare centrala termica, fiindca va trebui sa consumi mult curent pentru a incalzi un apartament. Din acest motiv, consider ca nu este cea mai buna varianta sa achizitionezi un astfel de tip de centrala.  Daca ai nevoie sa incalzesti doar o camera, ar putea fi o idee buna sa cumperi un calorifer electric, deobicei isi face treaba.

Daca doresti sa cumperi o centrala  termica, poti alege sa faci asta de pe www.shop-einstal.ro, un magazin online care ofera atat centrale termice, cat si toate accesoriile de care ai nevoie pentru a o instala in siguranta cat si alte produse care te pot ajuta in casa.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*