Cum sa faci hotspot wifi de pe Ubuntu

De cateva zile am inceput sa folosesc Ubuntu, asa ca voi scrie o serie de tutoriale despre acest sistem de operare, pentru cei care vor sa il foloseasca dar nu stiu cum sa faca anumite lucruri. Chiar daca am mai folosit Ubuntu in trecut, sunt multe lucruri pe care nu stiu sa le fac, asa ca vreau sa le arat si altora ce am invatat, lucruri pe care le consider utile.

Majoritatea dintre noi avem un smartphone, dar poate nu avem si un router wifi, asa ca putem sa face hotspot de pe laptopul nostru. Pentru Windows sunt multe tutoriale, dar nu stiu cat de multe sunt si pentru Linux, in acest caz Ubuntu.

Pentru a face hotspot nu ai nevoie de prea multe lucruri, fiind destul de simplu. Va trebui sa intri la setarile pentru retea, cauta Network folosind aplicatia de la Ubuntu si deschide setarile. Dupa aceasta, din meniul din partea stanga apasa pe Wireless si apasa pe Use as Hotspot. 

Daca vrei sa modifici numele conexiunii intra la setarile acesteia, unde vei putea sa iti pui si o parola. Fii sigur ca la IPv4 Settings este setat pe Shared to other computers la Method.

Dupa aceasta va trebui sa te conectezi acea retea de Wifi tot timpul cand deschizi laptopul, din meniul de sus de la retea.

Cam asta este tot, acum ar trebui sa totul sa functioneze asa cum trebuie.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*