Cum te influențează culorile din casa ta?

Poate nu îți vine să crezi însă și culorile pereților au efect asupra noastră. Anumite culori ne fac să ne simțim confortabil, altele ne fac mai veseli, pe când altele ne fac nervoși. Ai intrat vreodată într-o încăpere și ai observat că starea ta s-a schimbat și nu știai de ce? Dacă da, ai simțit pe pielea ta efectul culorilor asupra oamenilor.

Iată ce efect au culorile asupra stării noastre:

Galben- este o culoare care transmite energie și bunăstare. Este bună mai ales pentru bucătării, living, băi sau în holuri deoarece galbenul este o culoare expansivă care lasă iluzia de spațiu. Totodată stimulează capacitatea de concentrare.

Verde– este cea mai relaxantă culoare pentru ochi. Are efect calmant și transmite o stare de bine, fiind numai bun pentru bucătării sau camere de familie. O nuanță închisă, bogată de verde, simbolizează bunăstarea și masculinitatea.

Roșu– este faimos pentru proprietatea sa de a ridica nivelul de energie dintr-o încăpere. Este potrivit mai ales pentru un spațiu în care vrei să primești musafiri și să întreții o atmosferă incitantă. Se spune că este prea stimulant pentru dormitor. Un aspect negativ al roșului ar fi faptul că ridică presiunea sângelui și surescitează inima și respirația.

Rozul pe de altă parte, are un efect liniștitor dacă este o nuanță deschisă însă una intensă cauzează pierderea energiei.

Portocaliu- O culoare care evocă energie și entuziasm. Nu este indicată pentru living sau dormitor decât eventual în componența unor tablouri. Totuși, e ideală pentru un spațiu destinat sportului. Aspecte negative ar fi faptul că sugereaza imaturitate, frivolitate și frustrare.

Mov nuanțele de mov închis reprezintă luxul în timp ce cele deschise oferă aceleași beneficii precum albastrul, fără riscul ca spațiul să fie perceput drept rece. Movul stimulează creativitatea.

Albastru- transmite o stare de calm și liniște de aceea este des folosit în băi și dormitoare. Albastrul scade presiunea arterială și ritmul respirației. Nuanțele deschise de albastru oferă stări de relaxare și calm în timp ce nuanțele închise pot stimula stări de nervozitate.

Maro- este o culoare solidă, inspirată de natură, care dă încredere. O nuanță deschisă de maro sugerează autenticitatea în timp ce una închisă aduce aminte de lemn. Poate fi o culoare care declanșează stări de tristețe.

Așadar, înainte să alegi culorile pentru pereții tăi, anumite tablouri decorative sau finisaje, ține cont de aceste efecte pe care culorile le pot avea asupra stărilor tale.

     Acestea iti influenteaza starea de spirit dar pe langa acestea mai e un mic detaliu din imaginea de ansamblu. Spre exemplu la mine curatenia isi spune cuvantul. Culorile te influenteaza dar pe “fundal” si cum prima impresie conteaza as putea spune ca o camera curata te influenteaza mai profund. Eu unul nu am timp sa ma ocup tot timpul de curatenie, mai ales ca aceasta este o treaba de femei si apelez la servicii de curatenie personalizat Serios cine se apuca acum sa isi curete singur canapeaua. Mai ales pe cele din ziua de azi care se curata cu anumite substante. Este mai usor sa accesezi pe net curățare canapele în București si ai scapat de chin. Plus ca te bucuri de servicii specializate si nu risti incidente.  Deci alege intelept !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*