De ce este important sa avem grija de mediul inconjurator

In ziua de azi tot mai putina lume se gandeste la mediul inconjurator si pun alte aspecte pe primele locuri. Totusi, ar trebui sa ne amintim cat de important este sa avem grija de mediul inconjurator, pentru sanatatea noastra si a generatiilor ce vor urma.

Aceste lucruri numai sunt un interes pentru lumea din ziua de azi, din pacate, dar unele persoane incep sa constientizeze importanta ocrotirii mediului inconjurator is incearca sa ii convinga tot mai multi ca acest lucru este important.

De ce ar trebui sa avem grija de mediul inconjurator?

1. Pentru sanatatea noastra, acest lucru este foarte important. Daca vrei sa traim intr-un mediu cu aer curat trebuie sa contribuim la mentinerea mediului nepoluat. Stim cu totii ca sanatatea tuturor este tot mai precara din cauza poluarii si a alimentatiei, asa ca trebuie sa schimbam ceva, considerand ca vor lua cat mai multi o decizie in privinta aceasta.

2. Sanatatea generatiilor care urmeaza este si ea un lucru important. Chiar daca toti ne gandim doar la noi, este bine sa ne gandim si la celelalte generatii, asa ca putem face un efort pentru a le asigura si celorlalti o viata decenta.

Poti sa te gandesti si la peisajul pe care il ofera natura, daca omu nu a intervenit prea mult si a lasat natura in starea ei normala. Putem spune ca in tara noastra avem multe locuri frumoase, unde omul nu a ajuns sa distruga nimic. Totusi, probleme cu defrisari sunt multe in tara noastra, din pacate si este tot mai greu sa se opreasca acest lucru.

Firmele mari ar trebui sa ia in calcul aceste aspecte, pentru ca in general, marile companii sunt cele care polueaza cel mai mult. Daca ai o firma care ar putea dauna mediului inconjurator, este bine sa tii cont de legea 211 si sa obtii un aviz de mediu conform legii, pentru a fi sigur ca ai totul in regula. Aceste companii, mai ales cele din domeniu industrial, au o influenta negativa asupra mediului, asa ca ar trebui sa fie o legislatie mai stricta, pentru ca astfel de lucruri sa nu se intampla prea des.

Poti ajuta si prin plantarea de copaci sau prin finantarea ONG-urilor care se ocupa cu asta. Sunt multe activitati destinate plantarii de copaci pentru a reduce poluarea sau pentur a fixa solurile in zonele periculoase. Am observat ca in ultima perioada, ONG-urile de mediu se implica in astfel de activitati si contribuie la plantarea copacilor si la refacerea padurilor, avand in vedere ca defrisarile sunt tot mai frecvente si este o mare problema pentru tara noastra.

Avand in vedere ca alimentatia pe care o avem tot mai multi este una nesanatoasa, macar mediul inconjurator sa fie nepoluat. Ne este tot mai greu sa avem grija de alimentatia noastra, avand in vedere ca aproape toate produsele de pe piata sunt nesanatoase, nu este atat de usor sa gasim produse naturale.

In concluzie, ar trebui sa te gandesti mai des la mediul inconjurator si sa faci tot posibilul sa avem un mediu cat mai sanatos.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*