Despre drone (dar nu cele militare)

Probabil ca atunci cand cineva se gandeste la o drona, are in mine bombe sau rachete folosite in diferite razboaie, insa tehnologia se afla intr-o dezvoltare continua, astfel ca dronele au devenit mult mai prietenoase si nu mai sunt destinate razboiaelor, ce sunt de folos in diferite domenii precum jurnalism, imobiliare sau agricultura. Dronele au fost folosite pentru prima data in urma cu peste 30 de ani, iar costurile de productie se ridicau la cateva milioane de dolari, insa astazi dimensiunile acestora au scazut considerabil, sunt echipate cu camere video mult mai profesioniste, in timp ce pretul a scazut pana la cateva sute de dolari.

Cum popularitatea acestor dispozitive zburatoare creste pe zi ce trece, tarile lumii s-au vazut nevoite sa creeze legi speciale pentru utilizarea corespunzatoare a dronelor. Folosirea acestora a fost stabilita in mai multe tari europene, printre care si Romania, Canada, Australia, Japonia si paradoxal, Statele Unite ale Americii se afla printre statele care au fost ultimele ce au propus legea speciala.

Cum o camera poate fi montata pe orice dispozitiv in ziua de azi, nici cele zburatoare nu au fost uitate. Astfel, dronele cu camera sunt foarte distractive deoarece pot captura imagini inedite de la inaltime, insa conform legii din Romania, dispozitivele nu au voie sa zboare la o altitudine mai mare de 100 de metri. Dar aceasta cifra pare de ajuns pentru a putea surprinde momente de neuitat. In plus, cel care controleaza drona nu are voie sa se afle la o distanta mai mare de 150 de metri de dispozitivul sau.

Un domeniu inedit in care sunt folosite dronele este cel al imobilialelor, iar totul a inceput in statul american Los Angeles, cand unii agenti au venit cu ideea de a captura imagini de la inaltime cu proprietatile pe care le doreau a fi vandute, pentru ca acestea sa para mult mai atragatoare, si in acest mod obtinand un pret mai bun.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*