Homeopatia – o varianta buna?

Atunci cand suferim de anumite boli cu siguranta dorim sa incercam orice pentru a ne vindeca cat mai rapid. Medicina clasica, la care avem acces cu totii in ziua de azi, foloseste anumite tratamente pe care multi nu le considera eficiente. Cei drept, sunt tratamente care ne afecteaza alte organe alte corpului si chiar daca suntem vindecati de o anumite problema, apar altele nedorite, cea ce inseamna ca nu vei scapa prea curand de probleme de sanatate.

De ceva timp, tot mai multi romani au inceput sa foloseasca metode alternative din medicia si unii doctori chiar s-au asigurat ca le pot oferi pacientilor si alte metode de tratamente. Cu siguranta te gandesti de multe ori daca sa alegi un tratament naturist sau sa te duci la medic si sa ceri o reteta pentru a ridica pastilele de la farmacie. Cea mai buna varianta, ar fi sa alegi o metoda de tratamente care nu are efecte adverse, pentru a fi sigur ca nu apar alte probleme neplacute.

O alternativa la medicina din ziua de azi, ar fi homeopatia, o ramura a medicinei alternative care incepe sa fie din ce in ce mai cunoscuta in tara noastra. Chiar daca in alte tari mai dezvoltate, ca SUA, Marea Britanie, Franta, Germania sau Canada, este o metoda folosita de multe persoane, in tara noastra homeopatia nu este inca foarte cunoscuta.

Avantajul major a tratamentelor homeopatice este ca nu exista efecte adverse, datorita produselor folosite. In homeopatie nu se folosesc substante chimice, pacientii primind medicamente obtinute din plante, minerale sau tesuturi animale, diluate pana la un punct cand nu pot “oferi” pacientului alte probleme. Prin acest medicamente, este urmarita sporirea puterii de aparare a corpului nostru, facand organismul nostru sa lupte mai usor cu boala si sa o elimine singur, totul fiind mult mai natural decat celelalte cai din zilele noastre.

Unii oameni se stiinta considera ca homeopatia are rezultate la fel de eficiente ca efectul placebo. Pentru cei care nu stiu, efectul placebo este intalnit deseori la pacientii care au mare incredere in ei si nu percep idea de a fi bolnavi sau de a nu putea trece cu bine peste problema respectiva. Astfel, organismul se lupta intr-un mod natural cu boala respectiva si o invinge fara alte interventii. Totusi, aici sunt multe discutii si nu are rost sa intru in subiect prea mult.

Un medic homeopat iti va oferi tot timpul sfaturile cele mai bune pentru a primi tratamentul potrivit si pentru a te vindeca intr-un timp cat mai scurt.

Este important sa alegeti modul in care sa va tratati de anumite afectiuni, pentru a nu avea parte de efecte adverse pe care nu si le doreste nimeni.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*