Inregistrare domenii – cum alegem domeniul potrivit

In ziua de azi este la moda sa ai un blog, motiv pentru care tot mai multe persoane au inceput sa isi faca bloguri. Si-au dat seama, tot mai multi dintre ei, ca nu este o treaba atat de dificila si in scurt timp au invatat cateva lucruri esentiale, despre ce inseamna un domeniu si un pachet de gazduire web. Cei care au deja bloguri sau siteuri stiu ca nu este deloc greu sa iti faci unul, greutatile incep abia dupa, cand trebui sa le promovati si doriti sa atrageti cat mai multi vizitatori.

Procesul prin care poti face un blog sau un site nu cred ca dureaza mai mult de 10 minute, daca alegi sa folosesti platforma WordPress. Dupa 10 minute, poti avea un blog gata facut, dar dupa asta ai nevoie de continut interesant si vizitatori, pe care trebuie sa ii atragi cu subiecte captivante si articole care sa ofere informatii utile pentru vizitatori.

Domeniul blogului este foarte important, trebuie ales cu grija pentru ca vizitatorii sa il poata retine usor.

Cum alegem domeniul potrivit?

1. Alege un domeniu cat mai scurt si usor de retinut. Este bine sa te gandesti la un nume care sa poata ramane in memoria oricui, iar pentru asta nu trebuie sa fie prea mare. Cu siguranta poti gasi idea potrivita, chiar daca in momentul de fata sunt inregistrate un numar enorm de domenii, este loc pentru fiecare si cu putina imaginatie poti gasi un domeniu pe care sa il tina toti minte.

2. Pentru siteurile de nisa, alege un exact match domain, adica domeniul sa coincida cu keywordul (cuvantul cheie) pentru care optimizezi siteul. Chiar daca unii nu mai considera asta foarte important, cred ca inca are un efect in SERPs si pe langa asta, utilizatorii vor putea sa retina mai usor siteul tau, pentru a reveni pe acesta fara sa fie nevoiti sa il caute din nou. Cei drept, multe domenii exact match au fost inregistrate, mai ales pentru nisele populare, dar poti gasi o idee alternativa care sa te ajute.

3. Alege un TLD popular, pentru a fi retinut de utilizatori mult mai usor. Cele mai populare domenii sunt cele .com si .ro, pentru tara noastra, asa ca un utilizator normal ca incerca prima oara aceste variante, daca nu mai tine minte exact adresa siteului. Din acest motiv, este bine sa folosesti TLD-uri populare si folosite de regiunea pentru care se adreseaza siteul tau.

De unde cumperi domenii?

Sunt multe companii care iti ofera posibilitate sa inregistrezi domenii asa ca nu ar trebui sa fie greu sa gasesti una serioasa. O companie din Romania care se ocupa cu inregistrarea domeniilor si gazduire web de mai multi ani, este Gazduire.ro, asa ca ati putea incercati serviciile lor daca aveti nevoie de domenii pentru un nou site sau un nou blog.

Inregistrare domenii - Gazduire.ro

Inregistrare domenii – Gazduire.ro

Informatii utile despre noile TLD-uri ce au aparut sau ce trebuie sa apara puteti gasi aici. In ultima vreme au aparut mai multe TDL-uri care ar putea sa te ajute in alegerea unui domeniu potrivit pentru nisa ta.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*