Lumina trebuie sa fie pe baza de led

In general, camioanele populeaza autostrazile aglomerate, fiind obstacole considerabile in incercarea celorlalti soferi de a schimba benzile. Acest lucru poate deveni dificil, in special in timpul orelor de varf. Multe persoane nu realizeaza ca automobilele mari au puncte moarte pe fiecare parte a vehiculului si presupun ca soferii de camion pot vedea toate autovehiculele de pe drum, deoarece stau la o inaltime mai mare. Aceasta mentalitate, insa, poate duce la situatii periculoase. Din fericire, conducatorii de masini mici se pot educa cu privire la aceste puncte oarbe ale camioanelor pentru a reduce riscul de coliziune. Pe de alta parte, soferii de camioane pot reduce si ei posibilitatea accidentelor prin instalarea de oglinzi suplimentare care sa le creasca vizibilitatea.

Conducatorii auto trebuie sa devina constienti de zonele periculoase atunci cand se apropie de un camion. Un unghi mort se refera la o zona in care un sofer pierde din vedere alte vehicule. Camioanele au oglinzi retrovizoare de marimi mai mari, care le permit conducatorilor lor sa vada fara sa se uite pe fereastra. Cu toate acestea, acest tip de autovehicule au cate un unghi mort pe ambele parti, acolo pe unde trec de obicei autoturismele. Daca pasagerul nu poate vedea oglinzile camionului, atunci sunt sanse ca soferul acestuia sa nu poata vedea autoturismul. Alte doua zone moarte se mai gasesc in spatele si in partea din fata a vehiculului.

Cum faci sa ai vizibilitate si sa fii vizibil in trafic?

Unii soferi de camion plaseaza semne de avertizare reflectorizante pe vehiculele lor pentru a pastra conducatorii auto in locurile vizibile. Acestia au optiuni limitate in cazul in care descopera un autoturism intr-una din cele patru zone moarte. Ei pot alege sa incetineasca si sa spere ca autoturismul va accelera pentru a-i depasi sau pot reduce, de asemenea, punctele moarte prin cresterea numarului si modificarea pozitiei oglinzilor de pe automobilele lor. Montarea a doua oglinzi pe partea dreapta si pe cea stanga a capotei va reduce dimensiunea acestor zone, in timp ce doua oglinzi laterale rabatabile vor ajuta la reducerea unghiurilor moarte din benzile din partea stanga si dreapta.

In timp ce oglinzile suplimentare ajuta la reducerea punctelor moarte, soferul trebuie sa ramana suficient de alert pentru a le folosi atunci cand se afla in trafic. Soferii pot instala accesorii, precum tonuri sonore, senzori de back-up, camere video auto cu unghi larg si oglinzi-ochi de peste, pentru a putea inregistra, vedea si constientiza greselile din timpul condusului.

 Cele mai importante accesorii care pot fi folosite pentru a fi vizibil in trafic este sa folosesti banda led. Pe langa faptul ca poti folosi banda led mai sunt si reflectoarele led sau becuri led. Poti folosi orice pentru a te face vazut. Eu unul mi-am organizat cabina in asa fel incat sunt vazut de la mare distanta si cu toate acestea fara a orbi conducatorii auto sau ceilalti participanti la trafic. Banda led o folosesc pe cabina pentru ai da contur si pentru a orna.

 

Mai departe proiectoarele led, acestea pot fi folosite dar trebuie sa aveti grija sa nu aveti probleme cu ele in trafic. Eu unul am un proector sub forma da linie pe spate. Are culoare rosie si este aplicata pe bara din spate. Nu am avut probleme si pot sa va spun sincer ca tot am fost oprit de politisti dar fara sa imi faca vreo ceva.

Sotia mea spune ca sunt un felinar printre ceilalti soferi. Acesta este stilul meu care vine din extravaganta si siguranta. Si ultima mea achizitie de pe Led Box au fost niste proiectoare auto pe care mi le-a montat un mecanic. Va astept in trafic cu lumina aprinsa. Succes si drumuri bune tuturor. Aici este link-ul paginii de facebook al celor de la Led Box pentru a fi la curent cu noutatile: https://www.facebook.com/ledboxro/.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*