Maşină în rate versus maşină cu banii jos – care este cea mai avantajoasă opţiune?

Anul 2017 a debutat cu o serie de schimbări în ceea ce priveşte sistemul de taxare şi impozitare ale cărui modificări s-au reflectat şi-n piaţa auto. Astfel, eliminarea unor taxe, printre care se numără taxa auto de mediu a deschis drumul către explozia de maşini aflate la vânzare. De aceea, în momentul actual, în cazul în care ai banii în numerar sau eşti compatibil cu un împrumut auto, îţi poţi achiziţiona foarte uşor o maşină. Dar, care este cea mai avantajoasă dintre cele două opţiuni şi pe care trebuie să o foloseşti pentru a-ţi cumpăra maşină?

Sursa foto: Pixabay

Să-mi cumpăr maşină în rate sau cu banii în numerar?

Pentru a putea plăti autoturismul cu banii cash, mai înainte trebuie să-i aduni. De aceea, atunci când eşti nevoit să plăteşti o sumă mai mare, poate că te vei gândi mai mult înainte de cumpărare. O să-ţi doreşti o anumită marcă şi un anumit model, o să-ţi fixezi o sumă de bani peste care nu vei trece, gândindu-te că având banii jos vei putea negocia mult mai mult şi că te vei bucura de anumite avantaje datorită acestui lucru.

Trebuie să ştii că mulţi dintre comercianţi, deşi apreciază această metodă de plată, sunt mult mai deschişi către a vinde maşina celui care îi oferă preţul solicitat sau la o valoare destul de apropiată. În plus, valoarea autoturismului va scădea în timp, aşa că îţi vei dori o maşină cât mai nouă posibil; desigur, avantajul este că maşina devine imediat a ta, fără să fie grevată de vreo sarcină sau fără a greva alte bunuri cu sarcini.

Atunci când eşti limitat de o suma de bani (fiindcă plata auto în rate presupune compatibilitatea cu obţinerea unui împrumut auto, care se acordă în anumite condiţii) vei fi tentat să cauţi la fel de intens o maşină care să-ţi satisfacă aceste dorinţe. Dacă maşina nu îndeplineşte anumite criterii precizate de către bancă, şansele de a obţine creditul auto vor scădea simţitor, dat fiind faptul că maşina respectivă va fi folosită ca bun garant pentru obţinerea sumei de împrumut. În plus, nu uita că mai trebuie să iei în considerare anumite reparaţii şi costuri de schimbare a pieselor care sunt uzate sau se uzează mai rapid (plăcuţe de frână, discuri de frână, amortizoare, ulei, etc.).

Sursa foto: Pixabay

Piaţa de creditare auto din România a crescut în anul 2017

Astăzi ai la dispoziţie o serie de opţiuni de creditare auto care te vor ajuta să-ţi cumperi maşina mult-visată fără să te mai gândeşti la aspectele legate de dobânzi, evoluţie curs valutar şi alte astfel de lucruri. Cu un împrumut auto în valoare de 53,000 de Ron şi o perioadă de rambursare de 60 de luni, cu rate lunare fixe şi alte condiţii de creditare deosebit de avantajoase, parcă nici dacă ai avea banii jos nu te-ai mai încumeta să-i foloseşti pentru achiziţionarea unei maşini (mai degrabă i-ai investi în altceva).

Existenţa unor astfel de soluţii financiare care sunt accesibile unei game largi de români nu poate decât să implusioneze dezvoltarea parcului auto din România şi să-l ajute să-şi îmbunătăţească calitatea. Nu trebuie uitat faptul că peste 3 milioane de unităţi (dintre cele 5,5 milioane de autovehicule mici) au o vechime peste 10 ani (multe dintre ele având o vechime de peste 20 de ani), ceea ce înseamnă că o înnoire a acestuia este mai mult decât binevenită, fiind absolut necesară.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*