Plante care te ajuta sa iti pastrezi sanatatea

Natura ascunde o multime de comori si de secrete care asteapta doar sa fie descoperite. Iar virtutile plantelor atunci cand vine vorba despre sanatatea noastra sunt deja foarte bine cunoscute.

Si chiar daca plantele nu sunt un remediu miraculos pentru anumite probleme de sanatate, totusi, acestea sunt cea mai buna idee pentru a preveni anumite boli si pentru a te mentine in cea mai buna forma.

Care sunt insa cele mai bune plante care te ajuta sa iti pastrezi sanatatea?

Ridichea neagra. Foarte eficienta contra problemelor digestive, ridichea neagra este perfecta pentru a purifica ficatul si pentru a stimula actiunea ficatului.

Aloe Vera. Aloe Vera este o planta medicinala cu virtuti excelente pentru sanatate. Este foarte buna pentru piele. Este cunoscuta si sub numele de « planta miraculoasa ». Aloe Vera este o planta care poate trata aciditatea, ulcerele gastrice, constipatia, dermatita, inflamatiile, dar si alte maladii mai grave precum cancerul, diabetul sau colesterolul.

Frunzele de zmeur. Iata un aliat perfect pentru femei. Reprezinta un excelent tonifiant pentru uter si pot corecta problemele legate de menstruatie, de feritilitate sau de fibrom.

Curcuma. Amestecat cu laptele vegetal, adaugat in lapte vegetal sau consumat sub forma de capsule, curcuma are o multime de beneficii. Poate trata inflamatiile. Dar poate trata si problemele legate de digestie. Este un aliat deloc de neglijat atunci cand vine vorba despre a lupta contra maladiei Alhzeimer, poate preveni diabetul si te poate ajuta sa previi unele boli cardiovasculare.

Urzica. Frunzele de urzica sunt foarte bogate in fier, magneziu si te ajuta sa reduci in acelasi timp reducerea toxinelor din corp.

Salvia. Este o planta ideala pentru a trata astmul, pentru a stimula digestia, pentru a preveni infectiile bacteriene si fungice si pentru a ajuta bila sa functioneze asa cum trebuie.

Cimbrul. Antiseptic, stimulant, antispasmodic si diuretic.. cimbrisorul este un aliat de pret atunci cand vine vorba despre microbi. Este un antiviral important.

Melissa. Melissa este folosita de secole intregi pentru a trata problemele de sanatate legate de stres, somn sau probleme ale sistemului nervos. Se potriveste de minune persoanelor care sufera din cauza insomniilor. Melissa este foarte eficienta si in cazul in care suferi de probleme cu digestia.

Ghimbirul. Ghombirul este cea mai buna planta pentru a trata greturile, gripa si are un efect benefic antiseptic. Consumat sub forma de pudra sau infuzii este un remediu excelent contra unor probleme de sanatate numeroase.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*