Poleire cu foita de aur – etape

Poleirea unui obiect este un procedeu amanuntit ce necesita foarte multa indemanare, atentie si respectarea unor reguli stricte. Rezultatul final depinde si de calitatea materialelor folosite si calitatea suprafetei poleite. Iata care sunt pasii neccesari pentru intregul proces:
1. Pregatirea suprafetei
Pentru protejarea suprafetei de lucru acoperiti-o cu un ziar.
In cazul in care nu se va polei intreaga suprafata a obiectului, se vor acoperi zonele care vor ramane nepoleite.
Pentru a se indeparta toate imperfectiunile, obiectul se finiseaza cu hartie abraziva.
2. Pragatirea obiectului
In cazul in care se foloseste hartie abraziva, se va indeparta praful rezultat in urma acesteia folosind o carpa sau o pensula moale dupa care se aplica primul strat de bolos. Noi recomandam sa folositi bolos Maimeri ce are rolul de a accentua luminozitatea foitei si de a izola si reduce nivelul de absortie al suprafetei obiectului ce urmeaza a fi poleit. De asemenea, pentru a diminua gradul de absortie al suprafetei de poleit, puteti aplica un strat de culoare acrilica.
3. Se aplica adezivul pentru foita
Se aplica mixtionul intr-un strat subtire si uniform folosind o pensula cu fir moale, dupa care se lasa sa se usuce. Dupa o perioada de 15 – 30 minute cand suprafata mixtionului devine neteda, nu umeda, poate fi aplicata foita.
Imediat dupa ce a fost aplicat mixtionul, se va curata pensula folosind solventul tipului de adeziv utilizat.
4. Aplicarea si finisarea foitei
Poate fi aplicata foita cu transfer sau foita fara transfer.
Foita cu transfer se indeparteaza cu ajutorul pensulei sau pur si simplu cu degetele deoarece este atasata unei coli de hartie.
Foita fara transfer trebuie extrasa dintr-un plic cu ajutorul unei pensule speciale.
Indiferent de tipul ales, va fi aplicata peste mixtion si se preseaza usor pentru a adera perfect. Dupa ce suprafata dorita a fost acoperita cu foita va trebui finisata cu ajutorul unei carpe din bumbac.
5. Protejare cu vernis
Aceasta etapa este optionala. Desi aurul nu se corodeaza, este recomandat sa aplicati un strat de vernis neutru ce are rolul de aproteja suprafata aurita de factorii mecanici.
In cazul in care aplicati foita de argint este nevoie de aplicarea unui vernis pentru protejarea impotriva factorilor ce duc la corodare.
Este recomandat sa folositi vernisuri speciale de calitate, in caz contrar riscati compromiterea lucrarii.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*