Prima vizita a bebelusului la medicul stomatolog

Prima vizita cu bebelusul la medicul stomatolog cu siguranta creeaza panica printre parintii acestuia. Acest lucru se datoreaza intr-o mare masura faptului ca parintii acestuia nu se asteaptau ca aceasta vizita sa fie necesara atat de repede.  Motivul pentru care este necesar sa mergem cu bebelusul la medicul dentist precum si care sunt simptomenele care anunta acest lucru le veti afla citind in continuare acest articol. Plus ca, puteti descoperi astfel ca are nevoie si de un aparat dentar.

Eruptia dentara reprezinta procesul prin care dintele se deplaseaza din osul maxilarului spre suprafata. Acest proces este absolut normal si se petrece in jurul varstei de 3-4 luni. In cazul in care parintii sunt luati prin surprindere de eruptia dentara, cu siguranta ca pentru o scurta perioada de timp se va instaura panica in mintea acestora.

Ei bine, nu aveti nici un motiv de ingrijorare, deoarece asa cum am scris si mai sus, eruptia dentara este un proces normal. De ce trebuie mers cu bebelusul la medicul dentist, probabil ca va intrebati, nu-i asa? Trebuie mers cu bebelusul la o stomatologie sector 5 pentru ca medicul specialist sa se asigura ca eruptia dentara a bebelusului se desfasoara in mod normal, fara a prezenta complicatii. Cris Smile reprezinta recomandarea mea pentru parintii care trebuie sa mearga cu copilul lor la medicul dentist.

Desigur ca de serviciile oferite de aceasta clinica stomatologica se pot bucura si adultii, nu doar copiii.

Ca oricare alt proces care se petrece in corpul nostru, si eruptia dentara are anumite simptome. Dintre acestea, cele mai importante simptome sunt:

  • Inainte de eruptia dentara, pofta de mancare a bebelusului scade destul de mult;

  • Agitatia si inflamarea gingiilor reprezinta un alt simptom care anunta eruptia dentara;

  • Faptul ca bebelusul plange fara a avea un motiv, precum si starea de voma, diareea si salivatia abundenta sunt alte simptome importante care prevestesc eruptia dentara;

Pentru a nu fi luati prin surprindere de eruptia dentara este foarte important sa fi-ti atenti la aceste simptome si nu numai la acestea. Penrtru a afla mai multe informatii legate de eruptia dentara recomand apelarea la un medic stomatolog.

1 Comment on Prima vizita a bebelusului la medicul stomatolog

  1. Trebuie mers la o “stomatologie sector 5”? Afli ca are nevoie bebelusul de un aparat dentar? Mersi mult de articol, nu m-am mai distrat asa de mult. Macar ti-ai incasat banii pe el, sau a fost pe degeaba?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*