Sablare cu gheata carbonica – cea mai buna metoda de curatare.

Sablarea cu gheata carbonica reprezinta un proces destul de nou in domeniul curatarii. Acest tip de curatare foloseste exclusiv dioxidul de carbon in stare solida, sub forma de granule.

Dioxidul de carbon in stare solida se mai numeste si gheata carbonica, sau gheata uscata.

Cum decurge procesul de sablare cu gheata carbonica?

Particulele de gheata carbonica sunt proiectate la viteze extrem de mari cu ajutorul aerului comprimat pe suprafetele cu depuneri. In momentul in care particulele accelerate ating suprafata, fac depunerile sa se contracte. Acest lucru este posibil datorita temperaturii extrem de scazute pe care o are gheata carbonica -79 de grade Celsius. Depunerile se contracta, crapa si se desprind usor, strat dupa strat de pe supfrata sablata.

Sablarea cu gheata carbonica este o inovatie cand vine vorba de lucrarile de sablare, totul este datorat proprietatilor sale de curatare.

Metoda sablarii cu gheata carbonica este una ecologica si necoroziva, aprobata de catre toate institutiile sanitare si de mediu.

Avantaje ale sablarii cu gheata carbonica:

  1. Curatarea cu gheata carbonica este una extrem de delicata si nu zgarie suprafetele. Poate curata chiar si cele mai fragile suprafete, cum ar fi sticla.
  2. Sablarea cu gheata carbonica este o metoda uscata, nu se foloseste deloc apa. Datorita acestui lucru devine o metoda ideala pentru curatarea echipamentelor electrice, de la intrerupatoare pana la cabluri si senzori foto.
  3. Este ecologica, deoarece gheata carbonica se evapora dupa contactul cu suprafata curatata.
  4. Totul se face rapid si ieftin. In cazul in care se doreste curatarea unui utilaj, acest lucru este posibil fara a-l mai demonta. In felul acesta se reduc pierderile de productie.

Gheata carbonica are o temperatura extrem de scazuta si nu trebuie manevrata fara echipamente de protectie. Cel mai bine este sa apelati la firme specializate care se vor ocupa de intreg procesul de curatare. Manevrare fara echipamente poate cauza degeraturi extrem de grave.

Ce alte utilizari mai are gheata carbonica?

  1. Gheata carbonica mai poate fi utilizata la prepararea inghetatei.
  2. Poate fi folosita in laboratoarele medicale sau in centre de testare, pentru a transporta diverse probe biologice care necesita tinute la temperaturi foarte scazute.
  3. Mai poate fi utilizata la transportarea alimentelor la distante mari pe cale aeriana. Industria alimentara foloseste acest tip de gheata, pentru ca utilizand-o alimentele nu isi pierd savoarea. Marile companii din industria alimentara o folosesc in special pentru pastrarea carnii.

Material preluat partial de pe site-ul http://www.sablam-tot.ro

Leave a comment

Your email address will not be published.


*