Se merita sa iti iei un credit?

Pana nu demult credeam ca este o idee proasta sa iei un credit. Dar cu timpul cultura mea financiara s-a imbogatit si am ajuns usor usor sa cred ca nu e o idee chiar proasta sa iti iei un credit. Dar conteaza si pentru ce. Daca vorbim de un credit ce serveste pentru capricii, singurul lucru pe care il putem sustine este faptul ca nu ai o cultura financiara si atat. Dar luand in considerare doar natura creditului acesta este benefic doar in conditiile in care se produce pe urma lui. Creditul in general este luat pentru a aduce viitorul in prezent. Pentru a intra mai repede in posesia unor bunuri. E decizia fiecaruia sa ia un credit sau nu. Daca ne-am lua dupa definitia generala a economiei am putea spune ca aceasta este stiinta alegerilor. Daca cineva decide sa ia un credit inseamna ca e mai important sa dispuna de suma respectiva de bani si ar plati oricat, in cazul nostru dobanda.

Vorbind strict despre credit. Acesta este acordat de banci pentru a obtine profit (dobanda) si daca te intrebi de unde are banca bani, atunci raspunsul e simplu. De la oamenii care constituie depozite. Creditele sunt perfecte in viziunea mea pentru ati indeplini orice nevoie. Dar care e cel mai bun credit? Am sa pun la dispozitie cativa pasi dupa care te poti ghida pentru alege creditul cel mai ieftin. Astazi sunt o gramada de firme ce acorda credite atat bancare cat si nebancare. Pasii dupa care ar trebui sa te ghidezi sunt urmatorii:

  1. Dobanda, aceasta iti indica cat dai inapoi dupa ce ai luat creditul. O dobanda mai mica inseamna un credit mai ieftin ceea ce face ca tu sa ai de castigat.
  2. Moneda, acesta este importanta cand alegi sa faci un credit. Stii foarte bine ce s-a intamplat cu cei care au luat credite in franci elvetieni, au trebuit sa vanda masinile, casele numai sa achite creditele. Cea mai buna alegere e sa iei credite in moneda in careesti paltit. Daca muncesti pe lei, ia un credit in lei, daca esti platit in euro ia un credit in euro. Asta te va proteja de fluctuatiile monedei. Daca vrei sa speculezi pentru a castiga. O faci pe riscul tau.
  3. Comisioanele, acestea fac ca pretul creditului sa creasca chiar daca zici ca ai o dobanda mica. Dar ei vor sa castige prin alte modalitati, deci ai grija si la acest pas.

Cum spuneam sunt multe firme care ofera aceste servicii de creditare. Un site bun care compara cele mai bune oferte este Imprumuturi24.com. Consulata-l daca vrei sa iei un credit pentru nevoi personale.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*