Sfaturi pentru a lua carnetul mai usor – Chestionare auto

Cei care fac 18 ani isi doresc foarte mult sa obtina permisul auto, pentru a putea conduce o masina si pentru a se distra facand asta. Totusi, pentru unele persoane nu este chiar atat de usor sa obtina permisul auto, examenele fiind grele pentru ei si astfel le pot pica destul de usor. Depinde de fiecare, daca va lua permisul auto din prima sau nu, depinde daca a invatat destul sau daca este o persoana facuta pentru asta si ii este usor sa conduca.

Eu voi incerca sa va dau cateva sfaturi in acest articol, dupa propriile pareri, dupa propriile experienta cu cele 2 examene auto prin care am trecut. Vreau sa precizez ca am luat permisul din prima si nu am avut dificultati, asa ca sper sa va pot da niste sfaturi utile pentru a lua carnetul mai usor.

Pentru examenul teoretic, nu a trebuit sa invat foarte mult, tot cea am facut pentru a lua examenul cu brio a fost completez cat mai multe chestionare auto online. Cei drept, aveam seri cand faceam o multime de chestionare auto, pana simteam ca reusesc sa obtin un punctaj bun. Astfel, facand chestionare auto pentru categoria B am reusit sa trec examenul cu brio, din prima incercare. Am facut si cateva chestionare din carte, dar cele mai folositoare pentru mine au fost cele online. Acum depinde de fiecare persoana daca acest mod de invatare o va ajuta sa ia examenul din prima incercare.

La examenul practic, am avut ceva emotii cand am gresit o manevra, moment in care ma gandeam daca acea greseala va insemna picarea examenului. Pana la urma, am trecut si aceasta proba, pentru ca in rest am condus cat de bine atat putut, fara sa mai fac greseli. La examenul practic, idea este sa conduci cat mai lejer, sa nu iti fie greu sa faci anumite manevre si sa te misti repede, in sensul ca nu ar trebui sa stai prea mult la anumite manevre simple. Daca examinatorul va observa ca ai potential si cu timpul vei putea sa te descurci bine pe sosea, cu siguranta te va trece examenul.

Pana la urma, important este sa inveti toate lucrurile la timp si sa fii foarte atent la orele de condus, astfel vei reusi sa treci examenele fara probleme, daca faci totul ca la carte si reusesti sa prinzi repede ideile prezentate de instructor.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*