Suplimente nutritive – ce alegi?

Culturismul unde principalul scop este dezvoltarea masei musculare reprezinta domeniul in care se folosesc cel mai mult si cel mai des suplimentele nutritive. O disciplina foarte exigenta unde nutritia ocupa un loc la fel de important ca si antrenamentul.

Dar indiferent de obiectivul pe care il ai in cap, pe piata vei gasi o multime de suplimente nutritive care te vor ajuta sa iti optimizezi performantele sau forta, sa castigi mai mult masa musculara sau sa iti ameliorezi in acelasi timp starea de sanatate.

Care sunt suplimentele nutritive ce ar trebui sa se regaseasca la tine in meniu?

Proteina whey. Atunci cand vrei sa iti dezvolti masa musculara, ai nevoie de un nivel cat mai important de proteine. Mult mai multe decat o persoana care nu practica deloc sport. Trebuie sa consumi alimente precum carnea, pestele, ouale sau lactate si sa iei suplimente nutritive precum proteina whey. In mod evident, exista pe piata si alte suplimente proteice, dar cea whey este foarte usor de asimilat. Te va ajuta sa te recuperezi mult mai usor deci sa castigi in masa musculara mult mai eficient.

 

BCAA. Numele de BCAA reuneste trei aminoacizi foarte populari- leucina, izoleucina si valina. Impreuna au o actiune anabolica deci pot favoriza dezvoltarea masei musculare, pot avea un rol de carburant si pot preveni catabolismul muscular. Daca vei lua suplimente nutritive inainte, dupa si in timpul unei sedinte de efort fizic intens, vei favoriza recuperarea si iti vei ameliora performantele. Alege Amino X 30, un concentrat proteic de la BSN Nutrition, care este primul aminoacid efervescent instant si cel mai bun agent de recuperare.  Rezistenta va fi sporita si recuperarea mult mai rapida chiar si dupa cel mai intens efort.

Glucidele. Glucidele sunt carburanti foarte importanti pentru organism. Unele suplimente nutritivesunt special produse pentru a veni cu un plus de glucide, dar trebuie sa stii cum si cand sa le folosesti.

Primul tip de glucide sunt cele sub forma de pudra, precum cea de ovaz, care are un index glicemic moderat si care se poate consuma pe post de gustare. Al doilea tip de glucide sunt cele cu un index glicemic mult mai ridicat precum Dextrose, Vitargo sau Waxy Maze. Folosite in timpul antrenamentelor, te vor ajuta sa iti ameliorezi performantele. In plus, te vei recupera foarte repede dupa efortul depus.

Cafeina. Atunci cand vrei sa faci un antrenament mai intens dar cand iti lipseste motivatia si cand trebuie sa iti depasesti limitele, cafeina este cea care iti poate da un imbold si care te poate face sa uiti de oboseala si sa castigi in vitalitate. Iti va ameliora performantele si poate reduce in acelasi timp senzatiile dureroase.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*