Tipuri de antene radio pentru camioane

Exista trei tipuri principale de antene radio pentru camion dintre care veti dori sa alegeti.

Antenele din fibra de sticla

Acestea sunt, probabil, modelele cu care sunteti mai familiarizati, in special daca ati detinut o antena inainte sau daca lucrati in domeniu comercializarii acestor accesorii pentru camion. Acestea au un diametru de 0,25 mm si se monteaza pe vehicul prin intermediul unui accesoriu montaj antena camion separat. Acest tip de antene trebuie insurubate in locul in care sunt montate si au nevoie de o piesa separata de cablu coaxial pentru a se conecta la radio.

Acestea sunt cele mai populare antene pentru utilizarea pe drumuri necirculate, in special pentru Jeepuri si alte vehicule 4×4. Sunt versatile, flexibile si permit montajul aproape oriunde. In plus, sunt rezistente, facand fata drumurilor neasfaltate sau accidentate mai bine decat majoritatea celorlalte modele.

Bobina acestor modele se afla in partea de sus, ceea ce reprezinta un alt mare avantaj daca utilizati un camion cu acoperisul moale sau un vehicul care nu are un plan de masa mare, deoarece antena se va folosi de metalul vehiculului pentru a trimite semnalul. Bobina din partea de sus ajuta intr-adevar la imbunatatirea performantei acestor produse.

Antene magnetice

Al doilea tip este o antena magnet, ce trebuie montata pe partea de sus a unui camion. Magnetul are trei parti – bobina, cablul coaxial, care vine in baza, si un bici lung, foarte subtire si slab, care merge pana sus (aproape de marimea unei agrafe de birou).

Toate antenele magnetice vin cu toate cele trei componente impachetate intr-o singura bucata. Antenele magnetice sunt ideale pentru vehiculele cu acoperisuri metalice. Daca aveti o camioneta, acestea sunt, probabil, una dintre (daca nu cea mai buna) cele mai bune alegeri. Acest tip este usor de instalat, fiind montate central, cat mai sus posibil, astfel incat sa puteti obtine un semnal bun tot drumul.

Acestea nu sunt cele mai bune optiuni pentru vehicule cu acoperisuri moi sau din fibra de sticla. Bobina acestor antene este in partea de jos. Din moment ce aceasta trebuie sa fie la sau peste linia plafonului, exista o limita in instalarea acestor modele.

Antene centrale

O antena centrala are un ax din metal foarte rigid in partea de jos, cu o carcasa de plastic la mijloc care gazduieste bobina.

Acestea sunt intr-adevar comune la autovehiculele de mare tonaj si la semi-camioane. Intrucat se pot deteriora usor, nu este recomanda utilizarea lor pe drumuri accidentate. Bobina din aceste antene este situata la mijlocul ansamblului, ceea ce face greu sa o montati deasupra plafonului.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*