Tipuri de biciclete

 

Vrei sa iti cumperi o bicicleta insa nu stii care este modelul de care ai nevoie? Atunci trebuie sa afli mai multe informatii despre acest lucru deoarece este vorba de o investitie importanta dar mai ales de siguranta.

Atat timp cat mergi intr-un magazin de specialitate, este destul de usor sa te pierzi in alegeri ba chiar sa pleci acasa cu o bicicleta nu tocmai potrivita pentru traseul pe care il vei parcurge. Pentru ca alegerea sa fie mult mai simplu de facut, iata cateva informatii despre tipurile de biciclete:

Bicicleta de sosea – mai este cunoscuta si ca bicicleta de curse si este modelul folosit in concursurile care au loc pe sosea. Un semn distinctiv foarte usor de observat este ghidonul sub forma unor coarne intoarse. De asemenea, saua este pozitionata  mult mai sus decat ghidonul ceea ce ajuta ciclistul sa adopte o pozitie joasa, favorizand astfel viteza.

Bicicleta Mountain Bike in ultimii ani, bicicleta de munte a avut parte de diverse schimbari in ceea ce priveste tehnologia folosita cat si in optiuni. Dintre toate tipurile de biciclete, MTB-ul are cele mai multe viteze ceea ce ajuta ciclistul sa parcurga cat de cat usor suprafetele cu denivelari.

Biciclete hibride – faptul ca MTB-urile au fost adaptate pentru a putea fi folosite si in oras, cauciucurile de off-road fiind inlocuite de cele de asfalt, a dus la aparitia unui nou tip de bicicleta si anume hibridul.

Bicicleta  hibrid reprezinta o combinatie intre bicileta de sosea si bicicleta de munte si se gaseste in diverse categorii: biciclete de trekking, biciclete de Cyclo Cross, biciclete de calatorie, biciclete de oras, biciclete de navetisti.

Biciclete pliabile – acest model exista pe piata de cateva decenii si a fost realizat astfel incat sa se poata plia usor si in timp cat mai scurt pentru a facilita transportul si depozitarea. Cel mai mare avantaj al acesteia consta in faptul ca poate fi transportata in orice loc, la birou, in apartament si alte incaperi.

Biciclete electrice – cunoscute si ca E-bike, acestea sunt echipate cu un motor electric si reprezinta optiunea cea mai buna pentru cei care vor sa se deplaseze cu bicicleta fara sa depuna efort fizic. Bicicletele electrice folosesc baterii reincarcabile si pot circula cu viteze intre 24 si 32 km/h.

Biciclete BMX – acestea au fost realizate special pentru ciclistii care doresc sa faca acrobatii foarte tehnice si spectaculoase. Sunt intalnite foarte des in randul adolescentilor si atrag noi generatii spre ciclism si sport.

Biciclete de trial – acestea se gasesc undeva intre bmx-uri si bicicletele de munte. Au fost realizate special pentru  parcurgerea unor trasee cu obstacole. Pe scurt, trial bike-ul inseamna control total si echilibru perfect la viteze mici.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*