Tu cum te distrezi in sesiune?

Sesiunea e acea perioada din viata studentului in care el se considera mort, ingropat la 50 de metri adancime sub pamant si putrezit. E momentul de agonie si extaz, in care nici mintea, nici sufletul nu isi gasesc alinarea si ratacesc asemenea sufletelor decedate prin Purgatoriul inventat de maestrii italieni. sesiune11

Studentul aflat in sesiune se cunoaste de la distanta pentru ca vorba tovarasului meu de pahar, “parca m-am cam morcovit de cand cu sesiunea asta”, ca in Miorita autohtona, “Iarba nu-ti mai place,/ Gura nu-ti mai tace”. Esti nervos, ai cearcanele cat fundul borcanului si te stresezi pentru ca vrei sa tii banii pentru tine nu sa ii imbogatesti pe si asa saracii profi universitari, care abia isi pot numara banii cand iau salariul, pentru ca e prea gros tocul de bani. Dar sa ne pastram cumpatul, vrem majorari salariale, nu restante! Cata cruzime, din partea mea!

E acea perioada in care stai numai pe afara si brusc ai foarte multi prieteni, dar nu stii cum ii cheama, dar ce mai conteaza, va inecati si voi amarul de student pe unde apucati, numai in casa nu. Cine e atat de fraier sa toceasca atata materie, cand avem dispozitive si metode facile de inspirat la indemana noastra. In sesiune, iti permiti sa mananci prin restaurante, sa faci cinste amicilor, orice numai sa nu te strici invatand. Imprumuti carti de la biblioteca, dar nu le atingi pentru ca nu vrei sa faci vreo alergie ceva, desi stiai tu ca in copilarie citeai si acum nu intelegi de ce nu mai ai abilitatea asta si nici inclinatii spre lectura.

Nu ne miram in sesiune cand se uneste intreaga grupa in club, la un mic party, ca doar vorba aceea: “Am mai dat un examen, sa bem acum ca dupa nu se stie!” Nici atunci cand ne vedem cu aspiratorul si cu carpa de sters praful nu suntem uimiti si parca deodata studentul in sesiune are si inclinatii culinare. Ceva de nedescris!

Intotdeauna viata studentului va ramane un subiect tabu, dar nu mai presus de cea a studentului aflat pe patul de suferinta, in minunata sesiune. Nimeni nu dezbate acest subiect si nici nu se insista asupra lui pentru ca nu vrem sa ne turnam unii pe altii. In sesiune parintii stiu ca odorul lor isi roade coatele invatand, de aceea nici nu il deranjeaza prea mult cu telefoanele, iar daca nu raspunde cel mai probabil e obosit ca si-a pus alarma sa nu uite sa se culce la 5 dimineata cand a sosit din club, unde vorba aceea, s-a invatat in grup.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*